Sot më 21 shtator, shënohet Dita Ndërkombëtare e Paqes, e cila është themeluar nga Kombet e Bashkuara. Asambleja e Përgjithshme e Organizatës së Kombeve të Bashkuara (OKB) e ka shpallur këtë datë si dedikim për forcimin e idealeve të paqes, mes vendeve dhe popujve të botës. Tema e sivjetme e përkujtimit është “Partneritet për Paqe-…

Lokacionet si p.sh. Bazilika e Shën Pjetrit në Romë apo Angkora në Kamboxhia me siguri janë në listën e dëshirave të çdo udhëtari. Mirëpo, problemi është se ato janë edhe në listën e godinave të rrezikuara nga numri i madh i njerëzve të cilët i vizitojnë… Shembulli më i ri për këtë është Cappella Sistina…

Pa marrë parasysh kërkimet e shumta, truri i njeriut edhe në ditët e sotme është enigmë për shkencëtarët dhe për “botën e zakonshme”. Bashkëpunëtorët e Institutit Kombëtar të Shëndetësisë në SHBA kanë bërë listën e 10 lajthitjeve më popullore mbi trurin, në mesin e të cilëve është njëra ndër më të njohurat dhe më të…

Kështjella e Krujës është renditur e dyta në kasifikimin e Skyscanner ndër dhjetë më tërheqëset në Evropë për turistët, duke i dhënë atyre një arsye historike për ta vizituar. E lidhur ngushtë me emirin e heroit tonë kombëtar, sipas klasifikimit kjo kështjellë reflekton esencën e guximit me të cilin ajo u krijua, por edhe me…

Hoteli më i vjetër në botë është ndërtuar para 1311 vitesh në vitin 705 dhe ndodhet në një fshat të Japonisë. Prej themelimit të tij ky hotel është mbyllur vetëm për rikonstruksion dhe prej atëherë pas 52 brezash, atë vijon ta mbajë e njëjta familje. Herën e fundit që ai është rinovuar ka qenë viti…

1980 – Fillon transmetimet televizioni CNN (Cable News Network) nga pronari amerikan i medies, Ted Turner, sipërmarrës e afarist. CNN u bë kanali i parë televiziv me 24 orë lajme. Aktualisht, ky rrjet transmeton nëpërmjet “CNN International” në mbi 212 vende dhe territore të botës.